Denne uken prøver vi oss på speidermerket foto og film, med litt modifikasjoner. Det er kanskje litt forvirrende at merket heter foto og film, ettersom man bare skal ta bilder. Men før så brukte man filmruller i kamera, som man så måtte fremkalle. Det slipper vi heldigvis nå. Man kan bruke både kamera og mobiltelefon for å ta bilder. Kamera åpner gjerne for å justere flere ting på egenhånd. Noen telefoner har også en innstilling i kamera-appen kalt pro eller lignende som gir en litt mer kontroll.

Fremgangsmåte

 1. Ta gode og skarpe portrettbilder av patruljen din.
  (Her kan du f.eks ta bilder av de du bor med istedet. Eller hva med å ta selvportrett med selvutløser. Hvis du har kontakt med noen av de andre speiderne så kan dere også møtes og ta bilder av hverandre. Husk isåfall regler for avstand og antall personer.)
 2. Ta 10 gode bilder hvor du bruker blits og eksperimenterer med lyssetting.
  (Her kan man også bruke en lommelykt eller arbeidslampe(eller lignende) for å få noen kule effekter. Man kan også eksperimentere med å putte forskjellige ting foran blitzen som enten sprer lyset på en annen måte eller gir det en annen farge. Noen eksterne blitzer til speilreflekskameraer kan også roteres for å endre retningen.)
 3. Ta 10 gode og skarpe bilder i sollys.
  (Det er mange måter man kan bruke sola på når man tar bilder. Det er ofte letter å ta bilder i lett overskyet vær fordi lyset er jevnere da. Men hvis man benytter seg av flater/vegger som reflekter mye lys, f.eks. en hvit husvegg, så kan man få sollys fra flere kanter. Det kan også være lurt å prøve seg litt frem med hvor man har sola når man tar bildet(bak seg, foran seg eller fra en av sidene). Sola skifter også høyde på himmelen og sollyset skifter farge i løpet av dagen. Dette har også innvirkning på hvordan bildet blir seende ut.)
 4. Ta bilder på en tur og sett det sammen til et lysbildeshow.
  (Dette trenger ikke å være en lang tur. Det kan være en søndagstur i gamlebyen, en tur i skogen, eller et annet sted. Lysbildeshow kan settes sammen i PowerPoint eller Impress.)

Bruk kreativiteten og prøv dere frem. Dersom noen har erfaring med å redigere bilder på pcen så er det tillatt men det er selve fotograferingen som er hovedfokuset.

Når du er ferdig så kan bilder og presentasjon sendes på epost til bilder @ kjolbergspeidergruppe . no. Det er selvfølgelig lov å bruke mer enn denne uka på å gjøre ferdig merket.