Kjølberg Speidergruppe vil ønske alle sammen en riktig god påske.
Påsken i år som i fjor vil for mange bli annerledes enn det vi er vant til. Men finværet kan nytes uansett. Så benytt muligheten til å lade batteriene litt. Under har vi noen forslag til hva dere kan gjøre. Noe av det har vi også delt tidligere.

Også i år er det mulig å ta hjemmeleirmerket. Hjemmeleir er et motivasjonsmerke for alle som har dratt på minileir hjemme, overnatt i telt i hagen, under stjernene på terrassen, i hengekøye i garasjen eller inne under spisebordet. Eller ute i skogen hvis dere vil. Nyt kakao på stormkjøkken og kortspill med hodelykter i et kjekt avbrekk uten at det går på bekostning av restriksjoner eller smittefare.

Skal du ut på tur i påsken, men har lyst på mer enn nistepakke, appelsin og kvikklunsj. Da kan du sjekke ut Norsk Friluftsliv sin nye nettside https://turmat.no/.

I vår moderne verden er det massevis av apper man kan laste ned til mobilen for å komme seg ut på tur.
Stolpejakten 2021 er nå åpnet. Du kan enten laste ned appen eller hente kart på utvalgte steder. Se mer på stolpejakten.no

Vi har laget en rundløype i Gamlebyen. Rundløypa finner du i appen TeachOut. Mange er kanskje også kjent med appene Pokémon Go eller Ingress. Noen andre apper som kan sjekkes ut er Kul Tur appen eller Geocaching. Noen ganger trenger ikke en tur å ha et spesielt mål heller. F.eks. en "undringstur". Forsøk å gå en tur langs en vei du ikke har gått før og legg merke til detaljene rundt deg og undre deg over omgivelsene.

Følg også med på Fredrikstad Kommunes prosjekt #52lufteturer. Mange turer er allerede lansert og det kommer en ny tur hver uke.
https://www.fredrikstad.kommune.no/tjenester/kulturogfritid/Friluftsliv/52-lufteturer/

Fredrikstad Kommune har også tips til en aktiv påske.
https://www.fredrikstad.kommune.no/aktuelt/aktiv-paske/

I tiden vi lever i nå er det flott at vi har så mange kommunikasjonsmidler tilgjengelig. Ta dere tid til å ringe enn dere tror trenger litt ekstra omtanke, hold kontakten med venner og familie på telefon, melding eller chat og send gjerne noen bilder til besteforeldre eller andre som man ikke får truffet så ofte som man pleier. Ta vare på hverandre. Så sees vi snart for mer speiding.